Pihenés, kikapcsolódás

Bihardancsházát akár a csend és a nyugalom „szigetének” is nevezhetnénk. Ha valaki kikapcsolódásra vágyik, itt garantáltan megtalálja. A környék nevezetességei között mindenképpen meg kell említeni a falu szomszédságában lévő Füsti kastélyt. Jelenleg a kastély a Nagyrábé Vadásztársaság tulajdonában van, de egész évben látogatható, sőt kitűnő szálláslehetőséget biztosít. Ám a környéken nem csak ez az egyetlen látnivaló; az idelátogatók mindenképp keressék fel Nagyrábén a tájházat, mely igazán érdekes képet fest a népi hagyományokról és életvitelről.

Nem szükségszerű azonban, hogy az említett kastélyt válasszuk szállásunkul, hiszen Nagyrábén az Önkormányzatnak is van Turista szállója amelyet igénybe lehet venni. A szomszédos településen Bihartordán is van szállási lehetőség.

Abban az esetben pedig, ha valaki egyszerűen csak csendes és nyugodt környezetben szeretne pihenni, kínálkozó szálláslehetőség a Bihardancsháza központjában lévő Lakatos Kúria, melynek keretében a falusi túrizmus minden szépségét megismerhetjük. A telek hajdanán Harangi Géza tulajdonában volt, ám az államosítás következtében tulajdonjogától megfosztották, és téeszközponttá alakították. 1979-ben az épület e funkciója megszűnt és egy ideig csirketenyésztésre használták. Jelenleg Dr. Lakatos Gyula állatorvos úr tulajdonában áll, így a Kúria gyönyörűen felújított szobákkal és több holdas kerttel várja a családokat. A ház alatt hatalmas boros pince várja az érdeklődőket a kert közepén pedig szabadtéri kemence kápráztatja el a turistákat.